Om U te abonneren op onze nieuwsbrief:

Congo

- Democratische Republiek Congo
- Hoofdstad: Kinshasa
- Oppervlakte: 2.344.798 km²
- Bevolking: 62 miljoen
- Talen: Frans (off.), Lingala, Kingwana (dialect Kiswahili of Swahili), Kikongo, Tshiluba
- Munteenheid: Congolese frank
- Staatshoofd: President Joseph Kabila (verkozen op 6 december 2006)

In de DR Congo werkt CM op nationaal niveau met het nationaal programma voor promotie van de ziekenfondsen PNPMS( programme national de promotion des mutuelles de santé).
Het PNPMS heeft de opdracht de toegankelijkheid en billijke toegang tot basisgezondheidszorg te helpen verbeteren via solidariteits- en hulpverleningsmechanismen (principe van delen van de financiële risico’s wegens ziekte), door promotie van de ziekenfondsen en andere organisatievormen van ziekteverzekering op microniveau - Micro Assurance Santé (MAS).
Het PNPMS hangt af van de directie voor primaire Gezondheidszorg (5de directie) en van de directie studie en planning (7de directie) bij het ministerie van Volksgezondheid.

Een drukke zomer voor het team van PNPMS

Een drukke zomer voor het team dat werkt in het kader van het nationaal programma ter bevordering van de ziekenfondsen, verder PNPMS genoemd (Programme National de Promotion des Mutuelles de Santé).

Van 22 tot 26 juni organiseerden Dr. Mangala en zijn team in Kinshasa de eerste nationale ontmoeting van de ziekenfondsen. Uiteraard waren de ziekenfondsen die wij in Zuid Kivu en de Evenaarsprovincie begeleiden, vertegenwoordigd samen met een tiental andere ziekenfondsen afkomstig uit bijna alle provincies van de DR Congo. De mutualistische dynamiek verspreidt zich over het land.

De rollen van PNPMS

De rollen van de PNPMS zijn talrijk

Diagnose van de PNPMS

In 2009 financierde CM een eerste institutionele diagnose van het PNPMS

Kinshasa

In Kinshasa-stad steunt CM de ontwikkeling van vier ziekenfondsen via het PNPMS.